Son Dakika Haberler

ÇİN’İN J-10 SAVAŞ UÇAĞI PİLOTLARI HAZIR !!!

ÇİN’İN J-10 SAVAŞ UÇAĞI PİLOTLARI HAZIR !!!
Okunma : Yorum Yap

Çin Hava Kuvvetleri Uçuş Akademisi tarafından eğitilen J-10 pilotlarının ilk grubu, Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetlerinin (PLAAF) muharebe birimlerine atanmak için hazır.

2020 yılında Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri (PLAAF), J-10 savaş uçağının ilk kez eğitim uçağı olarak tanıtıldığı Shijiazhuang Uçuş Akademisinde yeni pilot eğitimi modunun denemelerini başlattı. Önceki eğitim moduna göre, bir pilot öğrenci 3. nesil savaş uçağını uçurmak için kalifiye olmadan önce 4 ile 6 yıllık uçuş eğitiminden geçmek zorundaydı. Artık bu yeni moda uygun olarak eğitilen pilot öğrenciler, yalnızca 3 yıllık uçuş eğitimi aldıktan sonra 3. nesil savaş uçakları için muharip kalifikasyonu elde edebiliyorlar. Bu öğrenciler, PLA Hava Kuvvetleri Havacılık Üniversitesinin pilot öğrencilerinden rastgele seçilmiştir.

Yeni eğitim modu, bu pilot öğrencilerin hava muharebe kabiliyetini arttırmanın altını çiziyor. Eğitim sürecinde pilot öğrenciler, PLA Ordusu hava savunma birlikleriyle tatbikat yaptı ve çok uçaklı hava muharebesi ve gerçek atış operasyonları gibi taktik eğitim öğelerinin oranı da arttı. Tüm bu çabalar, pilot öğrencilerden mezun olduktan sonra üçüncü nesil uçaklarda muharebe görevlerini yerine getirebilen nitelikli savaşçılara dönüşümü hızlandırmaya yardımcı oldu.

Chengdu J-10 Vigorous Dragon, orta ağırlıkta, tek motorlu, çok amaçlı bir savaş uçağıdır. Chengdu Aircraft Corporation (CAC) tarafından Çin Halk Kurtuluş Ordusu Hava Kuvvetleri (PLAAF), Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu Deniz Kuvvetleri Hava Gücü (PLANAF) için üretilmiştir. J-10 esas olarak havadan havaya muharebe için tasarlanmıştır, ancak aynı zamanda saldırı görevlerini de gerçekleştirebilme kapasitesine sahiptir.

J-10, Çin’de tasarlanmış çok modlu bir atış kontrol radarı kullanmaktadır. Bu radar, mekanik olarak tarama yapan düzlemsel bir dizi antene sahiptir ve aynı anda 10 adet hedefi takip etme yeteneğine sahiptir. İzlenen 10 hedeften ikisine yarı aktif radar güdümlü füzelerle veya bu hedeflerden dördü aktif radar güdümlü füzelerle eş zamanlı olarak hedef alınabilmektedir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

3  +  6  =